Ez az oldal cookie-kat használ a felhasználói élmény fokozására. Az oldal használatával Ön elfogadja a cookie-k használatát. A cookie-k használatát elfogadom
Termékek Menü

Japán hashi, étkezés evőpálcikával

 

A pálcika helyes használata: 

1. Az egyik pálcikát helyezzük a tenyerünk és a hüvelykujjunk találkozásához, kicsit szorítsuk oda és támasszuk meg a gyűrűsujjunkkal. 

2. A másik pálcikát fogjuk a hüvelykujjunk, a mutatóujjunk és a középső ujjunk közé, nagyjából mintha írni akarnánk vele. A két pálcika hegyének egy vonalban kell lennie. 

3. A felső pálcika fel-le mozgatásával akár nagyobb darab ételt is összefoghatunk. 

És egy kis etikett a helyes használatról: 

-A pálcikát nem használjuk zajkeltésre, figyelemfelkeltésre és gesztikulációra

-Illetlenség játszani a pálcikával az asztalnál

-Nem illik a pálcikára szúrni az ételt

-A pálcikákat használaton kívül vízszintesen, egymással párhuzamosan illik letenni, a tányérra vagy a pálcikatartóra. 

-A pálcikát használaton kívül soha ne szúrjuk a rizsbe vagy a tésztába, úgy hogy a vége felfelé áll, ez nagyon illetlenség és durvaság, mert bármilyen felfelé álló, vékony hosszúkás tárgy a füstölőkre emlékeztet, melyeket temetések alkalmával gyújtanak.

A pálcikák bambuszból készültek, ezért hosszú ideig vízben tárolni nem tanácsos őket. Meleg vízben, szivaccsal tisztítható, mikrohullámú sütő, mosogatógép károsíthatja azt, hozzájárul a termék roncsolódásához. Gyermekek szülői felügyelet mellett használják.

Rendezés:
Nézet: