Ez az oldal cookie-kat használ a felhasználói élmény fokozására. Az oldal használatával Ön elfogadja a cookie-k használatát. A cookie-k használatát elfogadom
Ön itt jár: > >

Japán kések

A japán konyhakések készítői a mai modern világban is megtartják hagyomáynos készítési eljárásaikat, amely sokszor több évszázados múltra tekintenek vissza. Feljegyzések szerint a kovácsmesterek a késkészítés hagyományát a 14. században fektették le. Minden alapja az évszázados múlttal rendelkező katana, vagyis a szamurájok számára készített kardok készítési eljárása volt. Bár a mai modern technikához sok mindenben alkalmazkodtak, azonban elmondható, hogy megőrzik a munkafolyamatok teljes elválasztását és minden folyamathoz külön kovácsmestert alkalmaznak. Egy egy kés elkészítése hosszas és bonyolult folyamat, kifinomults lépések egymásra épülésének a következménye.

A japán konyhakések az utóbbi időben egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek,  már nem kizárólag a vendéglátásban dolgozó szakácsok választják a japán konyhakéseket, hanem sokan otthoni felhasználásra is azt keresik. Nem meglepő, hiszen formatervezésük és minőségük önmagukért beszélnek. Legyen szó halról, húsról vagy zöldségről, a japán konyha késekkel öröm lesz az ételek elkészítése.