Japán ételek és receptek
Ha meghalljuk azt a szót, hogy szerencsesüti, egyből a kínai éttermekben kapható népszerű édesség jut róla eszünkbe. De vajon mi a szerencsesütik valódi eredete?
Edamame humusz
A fehérje testünk építőköve.
A tonkotsu ramen (豚骨ラーメン) egy húsleves étel, amely Fukuoka prefektúrában nagyon kedvelt, mondhatni helyi különlegesség.
Biztosan sokaknak ismerős a népszerű spanyol főétel, a paella, mely egy rizses egytálétel sok zöldséggel, csirkehússal és némi tenger gyümölcsével.
Japánban az eper a karácsonyi torták dekorációjának egyik legfontosabb eleme. Vannak teázók, ahol konkrétan mindenben van eper.
Az amezaiku az egyike a legrégebbi tradicionális japán kézműves mesterségeknek.
Az édességet körülbelül 90 °C-ra való hevítéssel lágyítják, és puszta kézzel, illetve hagyományos japán ollóval finoman megmunkálják.
Kyōto a gyönyörűen megőrzött történelmi utcáiról, az ősi szentélyeiről és templomairól, valamint a gésa- és maiko-kultúrájáról ismert, de most egy helyi cukrászda azt szeretné, ha a város az aranyos süteményeivel is bekerülne a köztudatba.
Japánban az egyik legalapvetőbb élelmiszer a rizs. Rengeteg féle étel készül belőle, kezdve a közkedvelt sushitól, a könnyed chazukén át a currys donig. Az egyik legelterjedtebb az ún. "gohan", mely egy tál főtt rizst jelent, és szinte minden főétkezéskor fogyasztják.
A Tamagoyaki (玉子焼き) vagyis "sült tojás" (nálunk leginkább rántotta vagy a francia nyelvből átvett omlett néven lehet ismerős) igen gyakori és nagyon népszerű fogás Japánban.