Kérdése van? Hívjon minket! +4369911060985

Japán füstölők

Kōdo(香道): az illat útja A füstölő használata Japánban valamikor a 6. században (az Asuka-korszakban) kezdődött a buddhizmus megjelenésével. A füstölő alapanyagául szolgáló értékes agarfát Kínából Korea révén importálták Japánba. A szigetországban napjainkban különféle célokra használják a füstölőket, ezek egyike a Kōdo, vagyis a füstölő-szertartást. japan kodo illat füstölő kodo japán füstölő Mi is az a hagyományos japán füstölő-szertartás? A japán füstölőnek fontos helye van a japán kultúrában, olyannyira, hogy megvannak a maga különleges szokásai és szertartása. A japán füstölők szertartása Kōdo (香道) néven ismert. A szó egy összetett kanjit takar, melynek első része a kō (香) azt jelenti, „illat”, míg a második jel a do (道) annyit tesz „az út” (vagyis egyfajta módszer, egy szemlélet), amit követve igazi mesterré válhat a szertartást végző személy. Tehát a Kōdo szó szerinti fordításban annyit tesz: „az illat útja”. Japánban a füstölőknek két fő típusa ismert: a hagyományos bambusz pálcikák, melyeket izzítanak, és a gyógynövényes pasztából formázott rudak vagy kúpok, amiket közvetlenül égetnek/hevítenek. Mindkettő használata nagyon elterjedt. Az összetevők: A japán füstölők fő összetevői az agarfa és szantálfa. Ezek a fák aromás gyantát választanak el, amely idővel kōboku-vá válik. A magas olajtartalmú és kiváló illatú kōboku (高木) egyik fokozatát kyarának hívják. Kyara jelenleg többet ér, mint a súlya aranyban mérve. A szantálfa elsősorban Indiából, Indonéziából, Dél-Kínából vagy Délkelet-Ázsia más részeiből származik. A szantálfáknak körülbelül 60 évre van szükségük ahhoz, hogy előállítsák sajátos illatukat, amely elfogadhatónak tekinthető a kōdo használatához. A Makkō-t (melynek jelentése "füstölő-por") az összetevők összekapcsolására használják. Úgy képes megkötni az összetevőket, hogy nem „szennyezi be” azokat, mivel kevés saját illata van. Egyéb felhasznált anyagok még a fahéj kérge, a szegfűszeg, a gyömbér liliom, a levendula, az édesgyökér, a pacsuli, az indiai nárdus, a kamilla, a rebarbara, a sáfrány, a csillagánizs és más gyógynövények. Kagylóillatanyagokat és más állati eredetű aromás anyagokat is használnak. japán füstölők

11termék 111