Ez az oldal cookie-kat használ a felhasználói élmény fokozására. Az oldal használatával Ön elfogadja a cookie-k használatát. A cookie-k használatát elfogadom
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Japán, az instant tészta szülőhazája

A mai rohanó világban mindannyian megtapasztalhatjuk, hogy milyen jó is az, amikor mindössze 2 perc alatt meleg ételt tudunk varázsolni az asztalra. Ez az instant tészta csodája.

1958 – ban született meg az első instant tészta, amely Chicken Ramen néven debütált. Feltalálója Momofuku Ando volt. Az eljárás során a tészta gőzölésen, fűszerezésen, majd kiszárításon esett át. Forrásban lévő víz hozzáadását követően 2 perc múlva fogyasztható volt a termék. Az íz fokozásának érdekében később a fűszert külön tasakban helyezték a tészta mellé, és sok esetben ízesített olaj is került a csomagba.

1971 –ben a CUP NOODLES piacra dobásával új szintre emelték az instant tészta fogyasztásának élményét. A tészták hungarocell dobozokban kerültek a polcokra, és egyéb szárított alapanyagokat adtak hozzá, például zöldségeket vagy éppen garnélarákot.

A huszadik század egyik legkiemelkedőbb találmánya nemcsak Japánban vált népszerűvé. A világon bárhol találkozhatunk instant tészták széles kínálatával.

Tartalomhoz tartozó címkék: hír I Love Japan Blog