Ez az oldal cookie-kat használ a felhasználói élmény fokozására. Az oldal használatával Ön elfogadja a cookie-k használatát. A cookie-k használatát elfogadom
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Okonomiyaki - egy falat Japán

 

Ha japán ételkülönlegességekre gondolunk, az okonomiyakit semmiképpen sem hagyhatjuk le a listánkról, de miféle finomság is ez valójában?

Sokan japán omlettként vagy palacsintaként, míg mások japán pizzaként hivatkoznak rá. Leginkább Osaka és Hiroshima területéhez köthető, de Japánban bárhol találkozhatunk ezzel a fogással. Az osaka - féle változat az összetevők keverékéből áll, a hiroshimait inkább rétegezett formában készítik el. A tészta általában lisztből, vízből (vagy dashiból), reszelt yamből és tojásból készül, a többi hozzávalót hozzákeverik, vagy feltétként teszik rá, és így sütik meg. Ezek a feltétek legtöbbször káposzta darabok, valamilyen hagyma, hús, tengeri herkentyűk, előfordul udon tészta is, tojás és okonomiyaki szósz. Természetesen változatosságuk csak rajtunk múlik, ezáltal az étel rendkívül különleges és sokoldalú.
Ti kóstoltátok már?

Tartalomhoz tartozó címkék: hír I Love Japan Blog